Den unge må Aldrig stå alene med problematikken
At være helhedsorienteret kræver at alle relationer som er omkring barnet, kommer i arbejdstøjet, så vi giver den unge en chance for at udvikle sig og komme i bedre trivsel. Den unge eller barnet må ikke står alene med problematikken, da det giver en ensomhedsfølelse som kan påvirke langt ind i livet.
Ansvaret ligger hos de voksne og os som fagprofessionelle.
Mistrivsel kan omhandle både skolen og mange andre udfordringer end lige det at gå i skole. Derfor er det vigtigt at være opmærksom hele vejen rundt omkring den unge/barnet. Det kan være afgørende at kigge på den kontekst som den unge/barnet bevæger sig i, som kan have betydning for udviklingen.
Skoleværing og andre problematikker vil komme til udtryk via den unge/barnets adfærd. Det er jer som forældre som kender jeres barn bedst, derfor er samarbejde en væsentlig del af løsningen. Det kan være små justeringer i familiemønstrene, skoleregi, som kan give den unge/barnet styrke til at komme i skole og bedre trivsel.
Børn og unge I MISTRIVSEL FØLER SIG ALENE.
Kære forældre
Hvis I som forældre har et barn som er havnet i skoleværing eller mistrivsel, så står I sikkert helt alene med ansvaret, og hverken I/jeres barn kan klare denne opgave alene. Pia Sønke kan støtte jeres barn med narrative samtaler. Jeres barn har helt sikkert allerede nu betalt en for høj pris med sit selvværd, I har behov for støtte til forældresamtaler, deltagelse til møder på skolen, sagsbehandlermøder og ikke mindst samarbejde omkring jeres barn i de forskellige kontekster som jeres barn bevæger sig i.
Skyggebørn:
Et barn der ikke trives kan fylde meget, så andre søskende kommer i situationer som ikke er alderssvarende. Forældrene kompenserer både for det barn der lider og ikke mindst søskende. Dette skaber stress i familien og udtrætter de ressourcer som barnet har behov for at få fra forældrene. Derfor vil forældre og børn blive mindre ressourcestærke, trætte, opgivende og ikke mindst presset i kaos, Netop derfor er støtte til hele familien vigtig.
Pia Sønke starter altid med at invitere sig selv ind i den unge/barnets socialhistorie, og begynder samarbejdet med både forældre og den unge, så familiedynamikken og de hensigtsmæssige mønstre kan igangsættes.
Bivirkninger af mistrivsel:
-
Angst
-
Depression
-
Dårligt selvværd
-
psykosomatisk udslag
-
Indre uro
-
psykiske lidelser
Vi bruger cookies for at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge dette websted, vil vi antage, at du er indforstået med det.OKNejPrivatlivspolitik